Skip to content

Tuin ontwerpen

Kan je tuin een opknapbeurt gebruiken? Ga je verhuizen en weet je niet wat je met de nieuwe tuin wilt doen? Wil je een buitenkeuken gaan maken maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan is het handig om eerst een tuinontwerp te laten maken. Een nieuwe tuin ontwerpen kan een hele uitdaging zijn. Je weet wel wat je ongeveer wilt maar je hebt moeite om dit tot een geheel te brengen. 

Hier kan ik je bij helpen. Aan de hand van jou ideeën ontwerpen we samen jouw droomtuin en maak ik foto realistische afbeeldingen van alle hoeken van de tuin, zodat jezelf of een hovenier direct aan de slag kan.

Een tuin ontwerpen
met mij.

Dit traject kan er op verschillende manieren uitzien. Elk project is anders en vergt een iets andere aanpak. Juist dit maakt het zo leuk. Hieronder de meest voorkomende “typetjes”

De tuinarchitect in spee.

Je gaat zelf je tuin ontwerpen en hebt hier al duidelijke schetsen voor gemaakt. Je weet precies waar de olijvenboom komt en hoeveel m2 bloemenbordes je wilt. De verticale kruidentuin kom naast de buitenkeuken met natuurlijk een Greenegg. Je hebt alles al helemaal uitgedacht. Door van jou schetsen 3D sfeerbeelden te maken krijg je een perfect beeld van jouw toekomstige tuin en kun je direct de hovenier aan het werk zetten.

De twijfelaar.

Je bent al maanden lang je pinterest bord genaamd “tuin ontwerp” aan het vullen met honderden fantastische planten en tuinontwerpen. Je bent zelfs al een paar keer de tuin in gelopen met een rolmaat om het een en ander op te meten en je hebt al meerdere malen naar tegel deals gezocht op Marktplaats. Maar een echt tuinontwerp op papier zetten lukt je niet. Hier help ik je graag bij. Deel al je inspiratie en ik ga voor je aan de slag!

De doe maar een tuin.

Je vind het fijn om in de zomer in de tuin te zitten, maar bent er liever niet veel mee bezig. Je zal zelf nooit een tuin ontwerpen maar je vind wel dat de tuin er goed en gezellig bij moet liggen. Laat me weten welke stijlen je mooi vind en ik zal een gezellig onderhoudsarme tuin voor je ontwerpen waar je vrienden van onder de indruk zullen zijn!

Tuynplan tuin ontwerpen 23 10

de start

Anders dan bij de meeste tuinontwerpers, kom ik meestal niet langs om de huidige situatie te bekijken. Ik vind zelf dat dit lang niet altijd nodig is en dat dit alleen maar resulteert in een hogere prijs van het tuinontwerp. Een tuin opmeten en bepalen waar de zon ondergaat is voor de meeste mensen geen uitdaging. Ook kun je heel eenvoudig via Google Maps je tuin ‘grof’ opmeten. Dit is meestal al genoeg om mee aan de slag te gaan. Om toch een indruk te krijgen van de huidige situatie vraag ik je wat foto’s op te sturen van de tuin (dit kan trouwens gewoon via Whatsapp, wel zo makkelijk).

een overvloed van tuin ontwerpen

Mensen hebben vaak al een aardig duidelijk beeld van de elementen en de stijl die ze graag in hun tuinontwerp willen, maar vinden het vaak lastig om alles tot een geheel te brengen. Meerdere Pinterest borden worden aangemaakt waarin alle tuin ontwerpen worden verzameld. Ik kan je helpen om van deze verzameling een kloppend plaatje te maken. Mocht je een Pinterest bord hebben gemaakt dan kun je deze delen met mij zodat ik precies kan zien waar je naar op zoek bent!

Tuynplan tuin ontwerpen 267

tuin ontwerp rapport

Wanneer we beiden helemaal tevreden zijn met het ontwerp, maak ik er een ontwerprapport van. Hierin wordt het tuinontwerp toegelicht en geef ik je tips voor de beplanting! Ik kom graag met je in contact!

de kosten

Hieronder zie je een overzicht van de gemiddelde prijzen die gevraagd worden voor een tuin ontwerp volgens Homedeal.

Tuinontwerp tot 100 m2€ 200 – € 500
Tuinontwerp 100 – 200 m2€ 500 – € 600
Tuinontwerp 200 – 400 m2€ 650 – € 750
Tuinontwerp 400 – 800 m2€ 800 – € 900


Ik bied tuin ontwerpen aan voor een aanzienlijk lager bedrag dan doorsnee hoveniers. Dit heeft vooral te maken dat ik het vaak niet nodig vind om langs te komen om de tuin te bekijken. Hierdoor liggen de prijzen die ik vraag veel lager.

Elk tuin ontwerp vergt een andere aanpak. De onderstaande bedragen zijn slechts ter indicatie, maar zullen nooit hoger uitvallen! 

tuinen tot 100m²

€99,-

tuinen tot 200m²

€180,-

tuinen boven 200m²

Prijs in overleg

kleine tuin ontwerpen

Ik ga alle projecten aan. Het maakt mij niet uit hoe groot of hoe klein een tuin is. Een kleine tuin ontwerpen is vaak veel uitdagender dan een grote tuin. Hoe laat je de tuin groter ogen en maak je de tuin niet te druk? Laat mij meedenken met het ontwerp voor jouw tuin. Fotorealistische 3D afbeeldingen zullen je een duidelijk beeld geven van de sfeer en de ruimte in je tuin.

tuin ontwerpen 123 (2)
Tuynplan tuin ontwerpen 22 2

tuin ontwerpen voorbeelden

Mensen hebben vaak al een aardig duidelijk beeld van de elementen en de stijl die ze graag in hun tuinontwerp terug willen laten komen. Mocht je toch nog inspiratie te kort kijk dan eens op mijn inspiratie pagina!

voortuin ontwerpen

Voortuinen hebben vaak een andere functie dan achtertuinen. Gasten betreden hier je woning, wellicht hebben je containers hier ook een plekje nodig en natuurlijk de fietsen van de kinderen. Lees op mijn pagina over voortuin ontwerpen meer over dit onderwerp.

tuin ontwerpen 45
Tuynplan tuin ontwerpen 25 14

teken je tuin

Pak een blaadje en wat stiften en teken je tuin! Dit hoeft helemaal niet prefect te zijn maar het helpt erg goed als je al je ideeën in probeert te tekenen in je tuin. Zo krijg je direct een beeld van het totaal. Aan de hand van deze tekening ontwerp ik de tuin. Mocht het niet lukken om een een eerste opzet te maken, dan doe ik dit graag voor je aan de hand van je ideeën. 

zelf een tuin ontwerpen

Je eigen tuin ontwerpen wie wil dat nou niet. Loop je vast of weet je niet waar je kunt beginnen? Laat mij dan jou sparringpartner zijn. Laat mij jou helpen om je ideeën te visualiseren en samen te voegen. Alles op papier? Geen probleem, tegen een scherp tarief maak ik van jou schetsen prachtige 3D visualisaties!

tuin ontwerpen 45